Razvoj rješenja za daljinsko gašenje mobilne robotske platforme : završni rad - Finderle, Lea (L. Finderle, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je implementacija komunikacijskog sustava za daljinjsko gašenje mobilne robotske platforme. Opisani su korišteni mikrokontroleri Xbee SX 868, STM32L011F4P6 i STM32F407VG. Xbee SX 868 i STM32L011F4P6 moduli korišteni su kao daljinjska sklopka. Xbee SX 868 i STM32F407VG, zajedno ugrađeni kao dio matične ploče, korišteni su za iskapčanje glavnog sigurnosnog prekidača za napajanje pogonskih motora. Nadalje su opisana korištena programska okruženja. U STM32CubeMX grafičkom alatu konfigurirani su STM32 moduli te je generiran kod koji je kasnije korišten u STM32Workbench programskom okruženju. U CircuitStudio programskom alatu dizajnirana je pločica koja se koristi kao daljinska sklopka za bežično gašenje robota te je napravljena shema spajanja STM32L011F4P6 uređaja na XBee SX 868.