Razvoj laboratorijskog sustava za beskontaktno mjerenje temperature : završni rad - Banovac, Marko (M. Banovac, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Razvijeni laboratorijski sustav namijenjen je upoznavanju s radom senzora za beskontaktno mjerenje temperature temeljenih na različitim tehnologijama. Sastoji se od: tri fotodiode, tri fototranzistora, dva fotootpornika, dva piroelektrična senzora, dva thermopile senzora, razvojnog sustava STM32F4 Discovery Board, UART serijske komunikacije, RGB LED dioda, razvojnog okruženja Keil μVision 5 i programskog okruženja MATLAB. Regulator intenziteta svjetlosti je izveden RGB LED diodama. Koristi MATLAB korisničko sučelje koje serijskom komunikacijom šalje numeričku vrijednost upisanu u naznačeno polje na razvojni sustav STM32F4 Discovery board. Programska podrška je napisana u Keil μVision 5 razvojnom okruženju. Ovisno o primljenom podatku pomoću pulsno-širinske modulacije (engl. pulse-width modulation, PWM) postavlja se intenzitet svjetlosti izvora zračenja na traženu vrijednost.