Edukacijski razvojni sustav za rad s 8-bitnim i 32-bitnim mikrokontrolerima : završni rad - Krpetić, Željko (Ž. Krpetić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu razvijen je edukacijski sustav za rad s mikrokontrolerima. Kao temelj sustava odabrane su razvojne pločice ATmega4809 Curiosity Nano i STM32F4 Discovery. U okviru sustava, ove pločice su proširene svjetlećim diodama, 7-segmentnim pokaznicima, zujalicom, grijačem, tipkama, rotacijskim enkoderom, potenciometrom, analognim pretvornikom temperature, RS232 sučeljem te I2C termometrom i I2C sklopom za proširenje. Razvojni sustav je realiziran na tiskanoj pločici dimenzija 100 mm x 100 mm na koju se priključuju spomenute razvojne pločice. U radu je opisana sklopovska implementacija. Nadalje, razvijen je skup funkcija za rad s periferijama na pločici te korisnička aplikacija koja demonstrira rad cijelog sustava. Razvijeni sustav je jednostavan, cjenovno povoljan i bogat periferijama što ga čini pogodnim za prvi susret s ugradbenim računalnim sustavima.