Usporedba arhitektura generativnih suparničkih mreža za pisanje kratkih tekstualnih poruka : diplomski rad - Pešorda, Ivan (I. Pešorda, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad se bavi usporedbom dvaju generativno suparničkih modela za pisanje teksta: SeqGAN i MaskGAN. Rad je prije svega usredotočen na pisanje kratkih poruka pomoću dva gore navedena modela. U uvodnom djelu je objašenjen problem pisanja kratkih poruka, navedeni su slični radovi na ovom području te je dan kratak pregled generativnih suparničkih mreža, SeqGAN mreže i MaskGAN mreže. Nadalje, u radu je objašnjena arhitektura i način ućenja modela korištenih u usporedbi. Nad naučenim modelima je provedeno ljudsko ispitivanje, BLEU metrika, Self-BLEU metrika te je izračunat broj jedinstvenih N-grama. U zaključku rada su komentirani rezultati i postupci učenja.