Dizajn i FPGA implementacija decimacijskog filtra temeljenog na izoštravanju i kompenzaciji amplitude : diplomski rad - Mušura, Duje (D. Mušura, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Proučeni su postupci dizajna i realizacije rekurzivnih FIR decimatora temeljenih na polinomnom izoštravanju i kompenzaciji amplitude. Razvijeni su postupci određivanja optimalnih koeficijenata polinoma koji su izraženi kao sume potencija broja 2 te osiguravaju minmax izoštravanje u područjima preklapanja spektra. Nadalje, za kompenzator je razvijen postupak određivanja optimalnih koeficijenata koji su također izraženi kao sume potencija broja 2, a pritom osiguravaju minimalno odstupanje amplitude u danom području propuštanja. Cjelokupni dizajn decimacijskog filtra napravljen je u Matlab-u. Za dobivene koeficijente te za postojeći fizički ostvariv model izoštrenog CIC filtra razvijen je model decimacijskog filtra bez upotrebe množila pisan u jeziku VHDL. Konačno, model je uhodan na sustavu ZedBoard.