Projektiranje napajanja uređaja pružne infrastrukture : specijalistički rad - Fadić, Mate (M. Fadić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2020)
Ova specijalistička radnja opisuje princip i važnost obostranog napajanja pružnih uređaja što omogućava fleksibilnost i stabilnost sustava za napajanje. U slučaju neispravnosti NN mreže na jednoj strani, napajanje se uvijek može prebaciti iz izvora na drugoj strani, ako kojim slučajem ni taj izvor nije ispravan, napajanje se automatski prebacuje na pričuvne izvore napajanja (diesel agregat, baterije) čime se postiže besprekidno i sigurno napajanje. Za napajanje pružnih uređaja izabran je PNK tipa PP41 4x25 mm2 koji udovoljava svim traženim kriterijima (padu napona i nazivnom opterećenju), a na Hrvatskim željeznicama se određuje prema tehničkoj specifikaciji ITS S2.012.