Upravljanje rizicima u projektu edukacije za osnovnu školu : specijalistički rad - Vukanović, Etienne; Trkulja, Bojan (Zagreb : E. Vukanović, Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2022)
U okviru specijalističkog rada definirani su i opisani pojmovi projekta, upravljanje projektom, rizika i upravljanje rizicima koje obuhvaća analiziranje poslovnih aktivnosti, identificiranje rizika, provođenje analize rizika, određivanje reakcije na rizik te procjenu praćenja rizika i izvještavanje o riziku. Osim teorijskog dijela, rad prikazuje primjenu metoda za upravljanje rizicima, konkretno smanjenje negativnog učinka rizika, izbjegavanje rizika, prihvaćanje rizika te transfer rizika. Na kraju rada opisana je primjena metoda za upravljanje rizicima na studijskom primjeru prijedloga projekta usmjerenog prema radu s darovitom djecom u osnovnim školama.
Ključene riječi: projekt, upravljanje projektom, rizik, upravljanje rizicima, darovita djeca, osnovna škola
This thesis defines and describes the concepts of project, project management, risk and risk
management. These include analyzing business activities, identifying risks, performing risk
analysis, determining risk responses, and evaluating and monitoring risks. In addition to the
theoretical part, the thesis presents the application of risk management methods, in particular,
reducing the negative impact of risks, risk avoidance, risk acceptance and risk transfer. At the
end of the thesis, the application of risk management methods is described using the case study
of a project proposal for working with gifted children in primary schools.
Keywords: project, project management, risk, risk management, gifted children, primary school
Bibliografija str. 85-86.