Methodology for block-wise behavioural modelling of integrated circuits for electromagnetic compatibility applications : doctoral thesis - Magerl, Marko (M. Magerl ; Faculty of electrical engineering and computing, 2022)
ESN mreža uvodi se kao temeljna sastavnica za modeliranje ponašanja nelinearnih integriranih sklopova u uvjetima velikog signala budući da može modelirati nelinearne odnose između vremenskih signala opaženih u simulacijama integriranih sklopova. Predstavljen je adaptivni algoritam za uzorkovanje nelineranog ponašanja integriranih sklopova u vremenskoj domeni koji omogućuje izgradnju ESN modela koji modeliraju široko područje rada modeliranih sklopova.