Dinamičnost u stabilnosti: religioznost u Hrvatskoj 1999. i 2008. godine - Črpić, Gordan; Zrinščak, Siniša (2010)
Rad se temelji na rezultatima istraživanja Europskog istraživanja vrijednosti (European Values Study) provedenoga u Hrvatskoj 2008. godine na uzorku od 1525 ispitanika, punoljetnih građana Republike Hrvatske. Uspoređeno je stanje religioznosti u Hrvatskoj s obzirom na 1999. godinu, kad je na istoj populaciji, istim upitnikom, provedeno prvo istraživanje. Istraživane su osnovne dimenzije religioznosti. Zanimalo nas je postoje li značajni pomaci u dinamici religioznoga života u Hrvatskoj te u kojem smjeru oni idu. Dobiveni rezultati upućuju na to da je religioznost u Hrvatskoj i dalje visoka i stabilna, premda su vidljive i neke značajne promjene
Tematski blok: Hrvatske vrijednosti u tranziciji : Europska studija vrednota 1999.-2008.
Bibliografske bilješke na kraju teksta ; bibliografija: str. 23-25
Summary ; Zusammenfassung