Teorijski modeli poduzetničke karijere - Miljković Krečar, Irena (Array, 2010)
Poduzetnička karijera po mnogočemu je specifičan fenomen koji traži zasebne ili makar modificirane teoretske okvire. U ovom smo radu nastojali obuhvatiti razne aspekte karijere poduzetnika, tj. ponuditi dio empirijskih istraživanja, modela poduzetničkoga ponašanja i općih modela karijere primjenjivih na samozaposlene pojedince. Kao grubi okvir za sistematizaciju teksta slijedili smo Dyerov (1994.) prijedlog formiranja teorija karijerne odluke, karijerne socijalizacije, karijerne orijentacije i teoriju razvoja karijere