Obiteljski i vršnjački doprinos donošenju odluka iz raznih sfera života u adolescenata : kroskulturalna perspektiva - Klarin, Mira; Proroković, Ana; Šimić Šašić, Slavica (2010)
U zadnje vrijeme psihologijska znanost pokušava pronaći način za razumijevanje utjecaja kulture na razvoj, poštujući procese koji se događaju na mikrorazini (psihološke procese) i procese koji se događaju na makrorazini (sociološke procese). U tom kontekstu autori ističu da svaka kultura osigurava djetetu razvojni put unutar nekoga ekološko- -kulturnog konteksta. Ovim istraživanjem pokušali smo usporediti doprinos obitelji i vršnjaka u donošenju odluka iz raznih sfera života adolescenata u dvije države: Republici Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini
Bibliografija: 15 jed.
Summary ; Zusammenfassung