The effects of knowledge intensive activities on being customer-oriented : a research analysis in metalworking manufacturing - Aydin, Bulent (Array, 2010)
U ovoj smo studiji izradili originalni model i proveli istraživanje o metalurškoj proizvodnji. Osnovni cilj istraživačkoga modela jest istražiti orijentaciju prema kupcima koja ovisi o faktorima znanjem intenziviranih aktivnosti te tako pomoći poduzećima i znanstvenicima zainteresiranima za ovu temu. Znanjem intenzivirane aktivnosti, koje su povezane s kapacitetom učenja organizacija jesu: sistemska orijentacija, klima u organizaciji koja potiče na učenje, orijentacija na stjecanje i upotrebu znanja te orijentacija na suuporabu i distribuciju podataka. U svrhu istraživanja odabranoga sektora, konstruiran je instrument na temelju detaljnoga proučavanja literature i primijenjen je na 578 zaposlenika metalurških tvrtki