Liquid-based cytology : new possibilities in the diagnosis of cervical lesions - Jurič, Danijela; Mahovlić, Vesna; Rajhvajn, Sanda; Ovanin-Rakić, Ana; Škopljanac-Mačina, Lada; Barišić, Ana, liječnica; Šamija Projić, Ivana; Babić, Damir, liječnik; Suša, Martina; Ćorušić, Ante; Orešković, Slavko (2010)
Metoda tekuće citologije (engl. »liquid-based cytology«, LBC) omogućuje primjenu dopunskih metoda u dijagnostici i prognozi lezija vrata maternice. Cilj rada bio je usporedba imunocitokemijske ekspresije biomarkera p16INK4a u LBC- -ThinPrep cervikalnim uzorcima u odnosu na HPV tipizaciju metodom polimeraze lančane reakcije (engl. »polymerase chain reaction«, PCR)
Bibliografija: 43 jed.