Assessment of HPV DNA test value in management women with cytological findings of ASC-US, CIN1 and CIN2 - Pajtler, Marija (Array, 2010)
Cilj retrospektivne studije je bio odgovoriti na pitanja: može li HPV DNA test u žena s lakšim citološkim abnormalnostima (ASC-US, CIN1 i CIN2) prognozirati ponašanje lezije, može li predvidjeti histološku dijagnozu CIN3 i da li je njegova primjena u dijagnostičkom postupku kod tih žena opravdana