Detection of human papillomaviruses type 16, 18 and 33 in bronchial aspirates of lung carcinoma patients by polymerase chain reaction : a study of 84 cases in Croatia - Vrabec-Branica, Božica; Smojver-Ježek, Silvana; Juroš, Zrinka; Grgić, Sandra; Srpak, Nives; Mitrečić, Dinko; Gajović, Srećko (2010)
Za humani papiloma virus je pretpostavljeno da može imati, osim u etiologiji karcinoma cerviksa uterusa, ulogu i u etiologiji nastanka karcinoma pluća. Naši rezultati potvrđuju nisku prevalenciju humanog papiloma virusa u pacijenata s plućnim karcinomom u Hrvatskoj što ukazuje da HPV vjerojatno ne sudjeluje u razvoju karcinoma pluća na ovom području
Bibliografija: 28 jed.