Accreditation of medical laboratories in Croatia : experiences of the Institute of Clinical Chemistry, University Hospital "Merkur", Zagreb - Flegar-Meštrić, Zlata; Nazor, Aida; Perkov, Sonja; Šurina, Branka; Kardum Paro, Mirjana Marijana; Šiftar, Zoran; Sikirica, Mirjana; Sokolić, Ivica; Ožvald, Ivan, liječnik; Vidas, Željko (2010)
Od 2003. god. kada je usvojena i objavljena međunarodna norma za uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u medicinske laboratorije (EN ISO 15189, Medical laboratories – Particular requirements for quality and competence) akreditacije je postala praktičan, opće prihvaćen način za upravljanje kvalitetom i potvrdu tehničke osposobljenosti medicinskih laboratorija u cijelom svijetu
Bibliografija: 13 jed.