Juvenile myelomonocytic leukemia with PTPN11 mutation in a 23-month-old girl - Jakovljević, Gordana; Kardum-Skelin, Ika; Rogošić, Srđan; Nakić, Melita (2010)
Juvenilna mijelomonocitna leukemija (JMML) je rijetki klonalni mijeloproliferativni poremećaj od kojeg obolijevaju djeca. Prirodni tijek JMML-a brzo završava fatalno i 80% pacijenata preživi manje od tri godine. Alogena transplantacija hematopoetskih matičnih stanica jedini je kurativni tretman za JMML. Predstavljamo slučaj djevojčice stare 23 mjeseca hospitalizirane zbog infekcije gornjih dišnih putova, vrućice, osipa, proljeva, hepatosplenomegalije i distendiranog abdomena
Bibliografija: 16 jed.