Večera Gospodnja u misli Jeana Calvina - Kraljik, Dalibor (Array, 2009)
Sažetak: Ovaj članak ukratko predstavlja život i djelo reformatora Jeana Calvina i upoznaje čitatelja s euharistijskim aspektom njegove filozofsko-teološke misli. Autor u prvom djelu članka daje pregled Calvinova života i predstavlja Calvinov opus magnum, njegovo najznačajnije djelo, Institucije kršćanske religije. U drugom je djelu predstavljena Calvinova euharistijska teologija, pri čemu se autor bavi njezinim najznačajnijim sastavnicama: Calvinovim razumijevanjem sakramenta, značajem Večere Gospodnje, biblijskim temeljima Calvinova razumijevanja Večere Gospodnje, tijelom i krvi Isusa Krista i njegovoj prisutnosti u Večeri Gospodnjoj, te o Večeri Gospodnjoj u crkvenoj praksi. Autor nastoji upoznati čitatelja s Calvinovim razumijevanjem Večere Gospodnje, za koje smatra da je biblijski utemeljeno i dobro filozofsko-teološki argumentirano, te nastoji izazvati čitatelja i potaknuti ga na promišljanje o svojim vlastitim euharistijskim uvjerenjima, uspoređujući ih s Calvinovim