Evanđeosko kršćanstvo i obitelj - Jambrek, Stanko (Array, 2009)
Sažetak: Evanđeoski kršćani u svijetu i u Hrvatskoj nastoje evanđelje i načela Svetoga pisma primijeniti u svakodnevnom življenju, a brak i obitelj su vjerojatno najznačajniji i najvidljiviji pokazatelj uspješnosti te primjene. U prvome su dijelu ovoga rada obrađene osnove biblijskog učenja o braku i obitelji. U drugom je dijelu naznačen stav evanđeoskih kršćana o seksualnoj nemoralnosti, posebice o seksualnim odnosima prije braka i izvan braka te stav prema homoseksualnosti. U završnom dijelu rada daju se biblijsko-teološke smjernice za odgoj i jačanje obitelji koje uključuju uspostavu življenja na temeljima Božje riječi, uspostavu biblijskog autoriteta u braku i obitelji te uspostavu obiteljskih prioriteta