Dobro upravljanje kućom i odgoj djece u poslušnosti kao preduvjet za kršćansku službu (1 Tim 3,4) - Horvatek, Miško (Array, 2009)
Sažetak: U ovome članku se razmatraju duhovna odgovornost i biblijska načela Božjih djelatnika, s obzirom na dobro upravljanje kućom, kako bi ispunili Božje uvjete za obavljanje njegove službe. Autor će ukazati na negativne primjere Božjih ljudi čiju filozofiju odgoja djece treba a priori izbjegavati, međutim čitatelju će se podastrijeti i pozitivni primjeri svetopismaskog odgoja koje treba slijediti i primjenjivati. Svetopisamska pedagogija je nezaobilazna. Božja duhovno-odgojna ljestvica je postavljena doista veoma visoko, za sve one koji se žele baviti Božjim poslovima. Stoga, zadaća ovog rada je, da ukaže na Božje normative i preporuči rješenja Božjim djelatnicima, ma tko oni bili, kako bi izjegli obiteljski neuspjeh i pad “u beščašće i đavolsku zamku” (1 Tim 3,7)