Odgoj djece u evanđeoskom obiteljskom ozračju : biblijska načela primijenjena u obitelji - Jambrek, Ljubinka (Array, 2009)
Sažetak: Bog je kao Stvoritelj osmislio obitelj i odredio standarde i pravila za življenje i djelovanje obitelji. Kao osnovna jedinica društva, obitelj treba odražavati Božju slavu. Božji plan za brak i obitelj nije se promijenio, promijenio se samo ljudski odnos prema toj instituciji. Stoga je nasušno iznova isticati važnost funkcioniranja obitelji prema biblijskim standardima. Ovaj se rad bavi odgojem djece u evanđeoskom obiteljskom ozračju koje, uz ostalo, podrazumijeva Božju prisutnost, čitanje i vršenje Božje riječi, ljubav između roditelja, molitvu i proslavljanje Boga. Predočeni su jasni ciljevi odgoja. Rad daje vrijedne i proživljene primjere biblijske stege. Obrađuje pitanje discipline od dječje do tinejdžerske dobi, povjerenje, odgovornost, komunikaciju te odnos s Bogom. Na kraju članak ukazuje na važnost obiteljskog bogoštovlja