Integrativni pristup praktičnoj teologiji : socijalna konstrukcija konverzije - primer narativne analize svedočanstva konverzije kod bivših zavisnika - Sremac, Srđan (Array, 2009)
Sažetak: U radu autor se bavi integrativnim pristupom praktičnoj teologiji u kojem se kombinuju hermeneutički, empirijski i strateški (kritički) metod. Autor sažima integrativni pristup u tri kategorije: razumevanje, objašnjenje i promena. Nadalje, autor naglašava da integrativni pristup zahteva međuodnos različitih grana teologije i omogućava praktičnoj teologiji da uđe u iskren dijalog sa društvenim naukama. U drugom delu rada autor ilustruje integrativni pristup na primeru socijalne konstrukcije konverzije koristeći narativni metod pri istraživanju svedočanstava o konverziji kod bivših zavisnika. Autor zaključuje da integrativni pristup, u okviru praktične teologije daje značajan doprinos savremenoj teološkoj refleksiji crkve i društva