Tko su hrvatski blogeri? - Vilović, Gordana (Array, 2009)
Rad opisuje fenomen bloga i blogera u Hrvatskoj. U posljednje četiri godine blog je doživio pravu revoluciju, a prema procjenama voditelja hrvatskih blogerskih portala, ima ih 500 do 600 tisuća. Rad uključuje analizu dijela istraživanja o blogovima i blogerima koje je provedeno u prosincu i siječnju 2008., a odnosi se na pokazatelje koji, u prigodnom uzorku, opisuju mogući profil prosječnog hrvatskog blogera. Prema dobivenim rezultatima, prosječan hrvatski bloger je muškarac sa završenom srednjom školom, u dobi od 18 do 44 godine. Ne nastavlja školovanje, a blog piše godinu dana, najčešće kad ima potrebu da nešto napiše. Veoma redovito prati online medije, a od tradicionalnih medija najčešće se obavještava preko televizije. Najmanje sluša radio. Voli čitati hrvatske tabloide s velikom nakladom