Hrvatski online mediji kao sekundarni izvori u novinarstvu - Brautović, Mato (Array, 2009)
U Hrvatskoj ne postoje komercijalne baze medijskog i drugog sadržaja kojima novinar može pristupiti. Kao alternativni sekundarni izvori nude se internetska izdanja medija. Pristup takvom sadržaju može se ostvariti preko tražilica na internetskim stranicama medija ili pomoću drugih alata: Google tražilice, arhive elektroničkih publikacija Nacionalne i sveučilišne knjižnice, stvaranjem vlastite baze upotrebom RSS-a i pretraživanjem internetskih agregatora