Kineziološki programi u dječjim vrtićima kao sredstvo očuvanja djetetova zdravlja i poticanja razvoja - Sindik, Joško (2009)
Donošenje strategije za efikasnu prevenciju cesto je funkcionalnije nego rad na pojedinacnim slucajevima. U svrhu osiguranja zdravog razvoja predškolske djece, osmišljen je opci preventivni program s kvalitetno programiranim i planiranim kineziološkim aktivnostima. Opci kratkorocni cilj programa je poticanje cjelokupnog psihofizickog razvoja djece, dok mu je dugorocni cilj stjecanje korisnih i zdravih navika življenja. Osnovni oblik provodenja ovakvog programa je igraonica. Detaljno su opisani principi ustroja igraonica s ineziološkim sadržajima, ciljevi programa, sadržaji rada i oblici njegova provodenja, neki postignuti rezultati, te implikacije na ogucnost djetetovog bavljenja kineziološkim aktivnostima u buducnosti
Bibliografija: 17 jed
Summary