Hereditarna hemoragijska teleangiektazija (Syndroma Rendu-Osler-Weber) kao uzrok krvarenja iz želuca : prikaz bolesnika - Glumpak, Zvonimir; Mihaldinec, Zlatko; Dominković, Anto, liječnik; Škrlec, Ivica; Budinski, Ninoslav (2009)
U radu je prikazan sedamdesetcetverogodišnji bolesnik s krvarenjem iz probavnog trakta i posljedicnom sideropenicnom anemijom vjetovanom Rendu-Osler-Weber-ovom bolešcu. Gastroskopski je verificirano oskudno krvarenje iz angiodisplazija u želucu koje se smirilo, vjerojatno spontano. U terapiji je dobivao blokatore protonske pumpe
Bibliografija: 11 jed
Summary