Isprave o Zadarskom miru 1358. godine - Brković, Milko (Array, 2009)
Riječ je o osam isprava, od kojih je prva u širem smislu riječi, odnosno skup više spisa o istom predmetu. I. Isprava o dogovaranju mira između mletačkih i ugarskih poslanika 1357. (?) godine; II. Isprava venecijanskog primjerka Zadarskog mira između ugarsko-hrvatskoga kralja Ludovika I. Velikog i Venecije (18. II. 1358.); III. Ludovikova isprava o proglašenju da se prethodna isprava odnosi i na saveznike u ratu (18. II. 1358.); IV. Isprava o međusobnom potvrđivanju ugovorenog mira i duždeva obveza da će prisegnuti na mir (18. II. 1358.); V. Isprava o prisezi između Ludovika i mletačkih poslanika da će se mir odnositi i na saveznike u ratu (18. II. 1358.); VI. Isprava o Ludovikovu zahtjevu i naputku svojim poslanicima, koji će otići u Veneciju i u njegovo ime zahtijevati da dužd položi prisegu na sklopljeni mir, da mu izruče kraljevo pismo o položenoj prisezi na mir i da duždu predaju gradove i posjede koji se nalaze u kraljevoj vlasti, a po ugovoru trebaju biti vraćeni Veneciji (20. II. 1358.); VII. Isprava mletačkog dužda Ivana Delfina o proglašenju Zadarskog mira od 18. II. 1358. (25. II. 1358.) i VIII. Isprava istog dužda da Zadarski mir uključi i saveznike u prethodnom ratu (25. II. 1358.). Autor isprave obrađuje s paleografskodiplomatičarskog stajališta. Izvornici se isprava nalaze u Archivio di Stato di Venezia, Pacta, V, fol. 154-157, stara signatura: Pactorum, V, fol. 159-162