Naši ljudi i krajevi : portraiti i pejsaži - Matoš, Antun Gustav (Zagreb : J. Sokol, 1910)
Portreti (o Domjaniću, Kranjčeviću) i putopisi (oko Lobora, Oko Rijeke, Lijepa naša domovina) iz pera majstora književnosti A. G. Matoša.
Sadržaj: Oko Lobora. Iz Samobora. Oko Rijeke. Slikar Crnčić. Stevan Sremac. O izgubljenom nosu. Žarko Jov. Ilijć. Pogibija Milana i Maksima Novakovića. Srpski modernista. Jovan Skerlić. Lirika S. Pandurovića. Mrtvi plamenovi. U žutoj kući. Hyperions Tod. Pjesme Drag. M. Domjanića. "Sintetična kritika". Nikola Faller. Za 25-godišnjicu njegovog rada. Zupnik [!] Pinterović. (Uspomena). Gjuro Stj. Deželić. U sjeni velikog imena. Uspomene. Narodna kultura. O modernosti. Književnost i književnici. Razmatranja. Lijepa naša domovina.
Puno ime autora: Antun Gustav Matoš.