Evolucijska psihologija za početnike - Evans, Dylan (Biblioteka Za početnike, 2005)
Kako je nastao um? Po čemu se ljudski um razlikuje od uma naših predaka i od uma naših najbližih srodnika, čovjekolikih majmuna? Ako su naš um oblikovali sebični geni, zbog čega smo toliko kooperativni? Mogu li se razlike u psihologiji muškaraca i žena objasniti evolucijskim principima? Ova su pitanja u središtu istraživačkog programa pod nazivom evolucijska psihologija, područja koje se u novije vrijeme intenzivno razvija.