Tajne uma : 100 hakerskih trikova našeg mozga - Stafford, Tom (Biblioteka 42, 2005)
Pomislite na to što se sve događa dok ovo čitate: kako vam se oči miču da bi pratile riječi, kako se odsutno češkate po ruci dok razmišljate, pomislite na sve pokrete koji vam odvlače pažnju, šumove i druge stvari koje bi vas ometale, ali ih filtrirate. Sve kao da se odvija automatski - kao čarolijom. No, u pozadini neumorno radi vaš mozak, zastrašujuće složen sustav za obradu informacija, sličniji ekosustavu nego kompjuteru. U Tajnama uma upoznat ćete se sa svakodnevnim zadaćama svog mozga, kako biste malo bolje upoznali sebe, i na vrlo opipljiv način osjetili kako zaista funkcioniramo. Za nepovjerljive i one koji žele znati više, svaki trik upućuje na najnoviju znanstvenu literaturu.