Dossier Beuys (Zagreb : DAF, 2003)
Knjiga predstavlja monografiju Beuysa, čovjeka i umjetnika koji je u drugoj polovici 20. stoljeća ostavio nezaboravan trag u povijesti umjetnosti. To je knjiga Beuysovih spisa i napisa o njemu, o njegovu radu, o fenomenu Beuys. Na početku knjige, iza predgovora Ješe Denegri, slijede mnogi eseji i ogledi o Beuysu, zatim su objavljeni razgovori s njim i na kraju bogata bibliografija. Knjigu treba doživjeti kao kulturološki doprinos hrvatskoj spoznaji o začudnom i velikom umjetniku.
Denegri, Ješa -- Romić, Biljana -- Adriani, Goetz -- Grinten, Franz -- Joseph van der -- Celant, Germano -- Tisdall, Caroline -- Buchloh, Benjamin H. D. -- Lamarche-Vadel, Bernard -- Kuspit, Donald B. -- Buerger, Peter -- Davvetas, Demosthenes -- Zweite, Armin -- Honnef, Klaus -- Paas, Sigrun -- Kramer, Mario -- Szeemann, Harald -- Borer, Alain -- D'Avossa, Antonio -- Bonito Oliva, Achille -- Blume, Bernhard -- Rona, Elizabeth -- Bizot, Jean-Francois -- Hamilton, Richard -- Schellmann, Joerg -- Sharp, Willoughby -- Reuther, Hanno -- Klueser, Bernd -- Nabakowsky, Gislind -- Jappe, Georg
Meki uvez
Str. 9-13: Predgovor
Str. 538-539: Bibliografija
Kazalo
Keywords: Beuys, Joseph; život i djelo; umjetničko djelo; kritički osvrti; pokreti moderne umjetnosti; Umjetnost 20. st. Realizam. Naturalizam. Impresionizam. Postimpresionizam. Simbolizam. Ekspresionizam