Daroviti učenici : teorijski pristup i primjena u školi - Vizek Vidović, Vlasta; Vojnović, Narcisa; Arambašić, Lidija; Pavlin-Bernardić, Nina; Vlahović-Štetić, Vesna (Zagreb : Institut za društvena istraživanja, Centar za istraživanja i razvoj obrazovanja, 2008)
Knjiga sadrži poglavlja o teorijskim pristupima darovitosti, osobinama darovite djece, obrazovanju darovitih učenika, psihološkom savjetovanju u području darovitosti te stanju, problemima i potrebama u području skrbi o darovitim učenicima u hrvatskom školskom sustavu. U posljednjem dijelu knjige predložen je niz radionica za unapređenje identifikacije i rada s darovitim učenicima.
Bibliografija uz svaki rad.
Projekt MZOS
Keywords: specijalna pedagogija -- obrazovanje darovitih; darovitost -- učenici; nadareni učenici; obrazovanje nadarenih; osobine naradenih; savjetovanje nadarenih