Jung i arhetipska kritika : kolegij dr. sc. Željke Matijašević, Odsjek za komparativnu književnost, akad. god. 2008/09 : čitanka - Jacoby, Mario (2008)
Kolegij uključuje predavanja (2 sata) koja će biti posvećena razjašnjavanju osnovnih pojmova psihoanalitičkog učenja Carla Gustava Junga: kolektivno nesvjesnog, arhetipova, jastva, individuacije, persone, sjenke, animusa i anime. Na seminaru (1 sat) će se tumačiti osnovni tekstovi predstavnika jungovske psihoanalitičke i arhetipske kritike.