Fantastika u hrvatskoj književnosti : kolegij dr. sc. Pavla Pavličića, Odsjek za komparativnu književnost, akad. god. 2006/07 : čitanka - Pavličić, Pavao; Matoš, Antun Gustav; Gjalski, Ksaver Šandor; Donadini, Ulderiko; Batušić, Slavko; Desnica, Vladan; Špoljar, Krsto; Šoljan, Antun; Fabrio, Nedjeljko; Leskovar, Janko; Galović, Fran; Donat, Branimir; et al. (2006)
1. Pojam fantastike 2. Povijesni pregled – fantastika i poetika epohe 3. Fantastika i književne vrste 4. Tipologija motiva i postupaka fantastične književnosti 5. Fantastika i alegorija 6. Novija hrvatska književnost i fantastika 7. Jorgovanić, Leskovar 8. Gjalski, Matoš 9. Galović, Sudeta 10. Donadini, Krleža, 11. Batušić, Šop 12. Marinković, Desnica 13. Šoljan, Špoljar 14. Fabrio i drugi 15. Današnje stanje