Fantastika u hrvatskoj književnosti : kolegij dr. sc. Pavla Pavličića, Odsjek za komparativnu književnost, akad. god. 2006/07 : čitanka - Pavličić, Pavao; Matoš, Antun Gustav; Gjalski, Ksaver Šandor; Donadini, Ulderiko; Batušić, Slavko; Desnica, Vladan; Špoljar, Krsto; Šoljan, Antun; Fabrio, Nedjeljko; Leskovar, Janko; Galović, Fran; Donat, Branimir; et al. (2006)
1. Pojam fantastike
2. Povijesni pregled – fantastika i poetika epohe
3. Fantastika i književne vrste
4. Tipologija motiva i postupaka fantastične književnosti
5. Fantastika i alegorija
6. Novija hrvatska književnost i fantastika
7. Jorgovanić, Leskovar
8. Gjalski, Matoš
9. Galović, Sudeta
10. Donadini, Krleža,
11. Batušić, Šop
12. Marinković, Desnica
13. Šoljan, Špoljar
14. Fabrio i drugi
15. Današnje stanje
Iz suvremene teorije fantastične književnosti / temat. br. čas. Mogućnosti, 1996, 4/6. Sadrži tekstove: Uvodna bilješka / Jurica Pavičić ; Nekoliko definicija: Todorov i dr. / Jeil Cornwell ; Moderna fantastična književnosti / C. N. Manlove ; Fantastika i mimesis / Kathryn Hume ; Fantastična književnost i srodni žanrovi / Dieter Petzold ; Svijet iza ugla / Brian McHale ; Fantastično i žanrovska kritika / eric S. Rabkin ; Književnost subverzije / Rosemary Jackson ; Neka pitanja fantastične književnosti / Jurica Pavičić ;
Camao / Antun Gustav Matoš ;
San doktora Mišića / Ksaver Šandor Gjalski ;
Đavo gospodina Andrije Petrovića / Ulderiko Donadini ;
Pred kineskim ratnim sudom / Slavko Batušić ;
Delta / Vladan Desnica ;
Paramnezija / Krsto Špoljar ;
Brod u boci / Antun Šoljan ;
Paklenski dominikanac / Nedjeljko Fabrio ;
Misao na vječnost / Janko Leskovar ;
Začarano ogledalo / Fran Galović ;
Mor / Đuro Sudeta ;
Ljubav na umoru / Rikatd Jorgovanić-Flieder ;
Stotinu godinja fantastičnoga u hrvatskoj prozi / Branimir Donat (iz: antologija hrvatske fantastične proze i slikarstva / ur. Branimir Donat i Igor Zidić) ;
Hodorlahomor Veliki / Miroslav Krleža ;
Anđeo / Ranko Marinković
F
Keywords: fantastična književnost; fantastika u književnosti; književna fantastika; fantastika; hrvatska književnost