Zemunik : srednjovjekovni zadarski kaštel i turska kasaba - Jakšić, Nikola; Milošević, Ante (Split : Muzej hrvatskih arheoloških spomenika - Split, 1997)
Str.93 - 94: Summary: Zemunik, A Mediaeval Castle and Later Turkish Tower near Zadar
Keywords: Zemunik; Zadar; srednji vijek; kaštel; utvrda; turska okupacija; kandijski rat (17. st.); (mali format)