Jaroslav Vrchlický a Emilio Teza v kontextu česko-italských literárních a kulturních vztahů : vzájemná korespondence z let 1885-1901 - Seidl, Ivan (Opera Universitatis Purkynianae Brunensis. Facultas philosophica, 1988)
Sažetak na talijanskom jeziku