Tagore i svet - Josimović, Radoslav; Hesse, Hermann; Menuhin, Yehudi; Župančić, Oto; Sekulić, Isidora; Ujević, Tin; Đurić, Vojislav; Kovačević, Ivanka; Krmpotić, Vesna; Vučković, Vera; Petrović, Svetozar; Ježić, Mislav; et al. (Gradska biblioteka "Žarko Zrenjanin", 1982)
Reč Izdavača: Knjiga je završena u čast 120. godišnjice rođenja Rabindranatha Tagora. (...) Najpre se želelo da ova knjiga hronološki obuhvati sve najljepše prevode Tagorovih pjesama u nas, 0d 1914. do danas, tj. od prvih prevoda Pavaoa Vuka Pavlovića do Vesne Krmpotić i drugih darovitih savremenih prevodilaca i dopuni bibliografijom koju je već briljantno uradio prof. dr. Svetozar Petrović. Najzad, da se naša javnost upozna sa najznačajnijim osvrtima Tagorovih obožavalaca u svetu. Zamisao se svela na izbor pesama, proze i estetskih tekstova koji prikazuju ovu grandioznu figuru u svoj svojoj polifoničnosti u svetlosti nekih važnijih tekstova i komentara u svetu i u nas.