Heterogennost v komunikaci, v textu a v jazyce - Macurová, Alena; Hejlová, Hana; Kučerová, Šárka; Strnadová, Věra; Hudáková, Andrea; Lehečka, Boris; Schwarz, Jana; Římalová, Lucie; Nováková, Alena; Ionova, Zuzana; Martinkute, Austeia; Elšík, Viktor; et al. (Praha : Univerzita Karlova, Filozofická fakulta ; Beroun : Institut pro neslyšící, 1999)
Sažeci na engleskom jeziku
Str. 143-150: Romština / Viktor Elšík
Bibliografije iza pojedinih članaka
Keywords: opća lingvistika - zbornik - studije; lingvistika - neverbalna komunikacija - jezik gluhih i gluhonijemih; lingvistika - češki jezik : njemački jezik - ženski rod; češki jezik - latinizmi; litvanski jezik - lingvističke studije; njemački jezik - dijalekt - Švicarska - lingvističke studije; romski jezik - lingvističke studije