Moji se roditelji razvode : priručnik za pomoć djeci i mladima čiji su roditelji razvedeni ili su u postupku razvoda braka - Buljan Flander, Gordana; Zarevski, Predrag (Zagreb : MarkoM, 2010)
Ova knjiga ima za cilj pomoći djeci i mladima da iz različitih kutova gledanja saznaju što više o svim aspektima razvoda. Ponajprije je namijenjena onima čiji se roditelji razvode, ali i mladima od ranije razvedenih roditelja, ali i njihovim prijateljima, članovima šire obitelji, kao i svima koji mogu i žele pomoći mladima da što bezbolnije prebrode razdoblje razvoda i prilagodbe na nove životne okolnosti. Dakako, i stručnjaci koji rade s djecom i mladima će naći mnoga objašnjenja za njihove promjene ponašanja i doživljavanja koje prati razvod, kao i savjete što činiti u određenoj situaciji. Prvi dio knjige je u obliku crtanog romana, jer je to najlakši put da se uvede u tematiku, u kojem mladi pitaju odrasle da im daju odgovore na pitanja koja ih najviše muče, poput: Zašto se ljudi razvode? Što je razvod sa zakonske točke gledišta?Zar je tako lako razvesti se? Mogu li ja spriječiti razvod? Što se neće promijeniti nakon razvoda? Kako ostati u vezi s roditeljem koji ne živi s tobom? Kako reagirati na nove veze tvojih roditelja? Što činiti ako roditelji počnu ružno govoriti jedan o drugom? Što činiti kad jedan roditelj ode i ne javlja se više? Kako će razvod djelovati na moje buduće veze? U nastavku je objašnjeno kako razvod djeluje na osjećaje, te koje su tipične reakcije na razvod. Zatim slijede informacije o promjenama koje se zbog razvoda mogu dogoditi, kao i savjeti kako se prilagoditi tim promjenama i nastaviti dalje sa životom. Na koncu je opisano kada i od koga treba potražiti stručnu pomoć, te je stoga na kraju naveden popis institucija za takvu pomoć djeci i mladima.
Keywords: razvod; djeca i mladi; priručnik za pomoć