Knihy a knihovny v českém středověku : (studie k jejich dějinám do husitství) - Hlaváček, Ivan (Praha : Karolinum, 2005)
Sažetak na njemačkom jeziku
Predgovor: str. 7-10
Bibliografija: str. 11-15.
Imensko i mjesno kazalo
Keywords: kulturna povijest - rukopisi - knjižnice - srednji vijek - Češka; rukopisi - čitatelji; knjižnice - samostanske knjiženice; predhusitsko doba - husitsko doba; književna kultura - Karlo IV - Václav IV