Kníže Václav v obrazu legend - Hošna, Jiří (Praha : Univerzita Karlova, 1985)
Sažetak na njemačkom jeziku
Predgovor: str. 7-8
Bibliografija: str. 113-115
Keywords: češki sveci - legenda - studije; svetac - Češka - knez Václav; sveti Václav; svatovaclavska legenda - 10.-14. st