Nie-Słowianie o początkach Słowian - Urbańczyk, Przemysław (Poznań : PTPN, 2006)
Summary
Na vrhu nasl. str. Poznańskie towarzastwo przyjaciół nauk, Instytut archeologii i etnologii Polskiej akademii nauk
Bibliografija: str. 177-210
Keywords: rani srednji vijek; Slaveni; seoba naroda