Pregovori s izvornikom : o hrvatskim prijevodima Goldonijevih komedija - Radoš-Perković, Katja; Fric, Vladimir (Zagreb : Leykam international, 2013)
Knjiga analizira pet različitih Goldonijevih naslova, osobito značajnih za hrvatsku povijest kazališta i za hrvatsku traduktologiju, u njihovim hrvatskim prijevodnim inačicama, bilo da se radi o tiskanim prijevodima ili kazališnim radnim tekstovima. Posebice se stavlja naglasak na prijenos kulturospecifičnih i identitetskih elemenata, te se ocjenjuje potencijalni proces trivijalizacije sadržaja. Knjiga sadrži i cjelokupan popis Goldonijevih naslova izvedenih na hrvatskim pozornicama do 2013.
DVD-ROM sadrži knjigu u elektroničkom obliku u Adobe Flash formatu.
Slika i bilješka o autoru na omotu
Ex libris Sanja Roić (inv. br. 2021-40).
Bibliografske bilješke uz tekst
Str. 316-341: Bibliografija
Imensko kazalo
Keywords: talijanska književnost; književne studije; Goldoni, Carlo; komedija; prijevodi; adaptacije; preradbe; hrvatski jezik