Populatia din Moldova centrală în secolele XI-XIII - Tentiuc, Ion (Iaşi : Helios, 1996)
Résumé
Na spor. nasl. str.: Population de la Moldavie centrale pendant les XIe-XIIIe siecles
Bibliografske bilješke uz tekst
Keywords: Moldavija - arheološka nalazišta; srednjovjekovna naselja; srednjovjekovna groblja; srednji vijek; stanovništvo; keramičarske peći; ukopi; kult mrtvih