Slovník nářečí slavkovsko-bučovického - Gregor, Alois (Spisy Filosofické fakulty Brněnské university ;, 1959)
Diferenční slovník obsahuje slovní zásobu nářečí z desíti vesnic (Heršpice, Hodějice, Kobeřice, Vážany nad Litavou, Němčany, Nížkovice, Křižanovice, Marefy, Mouřinov, Rasovice). Takřka všechna uvedená slova jsouheslováajsouobjasněna výkladem významu a hovorovým kontextem.