Česko-ruský slovník : [pomocná kniha pro školy všeobecně vzdělávací, odborné a pedagogické] - Horálek, Karel; Ilek, Bohuslav; Kopeckij, Leontij Vasil'jevič (Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1958)
Do slovníku, obsahujícího asi 40000 hesel, jsou zahrnuta obecně používaná slova s nejběžnějšími významy, slovními spojeními a frazeologií, dále nejběžnější terminologie, nejdůležitější zeměpisné názvy, zkratky, nejčastější vlastníjména a zdrobněliny. Nebyla sem pojata slova vulgární, zastaralá, argotická a slangová. V omezeném rozsahu jsou uváděna slova lidová, knižní a familiární.
Usp. nasl. str. na ruskom jeziku
Keywords: češko-ruski rječnik