Ljubavno pismo klinopisom - Zmeškal, Tomáš (Biblioteka Graham Greene, 2011)
Roman je neobična vrsta ljubavne priče u Češkoj, ispripovjedane u kontekstu bogate povijesti te zemlje. Kroz dvadeset i dva poglavlja, opise revolucija i političkih previranja, te kraj komunizma, okosnicu obiteljske sage čine priče o običnim ljudima koji kroz svoje sudbine progovaraju o univerzalnim načelima i vrijednostima, poput ljubavi, vjernosti i nesebičnog davanja.