Cmentarzysko kurhanowe w Żwirblach pod Wilnem : wprowadzenie w problematyke̜ : katalog - Iwanowska, Grażyna (Warszawa : Państwowe Muzeum Archeologiczne, 2006)
Summary
Bibliografija: str. 147-151
Keywords: Litva - arheološka nalazišta; Žvirbliai; East Lithuanian Barrow Culture (ELBC); rani srednji vijek; srednjovjekovna groblja; kurgani; tumuli; grobni prilozi; konjska oprema