Gubitak, tugovanje, podrška - Arambašić, Lidija (Naklada Slap, 2008)
obilježja različitih vrsta gubitaka, svrstavanje gubitaka u skupine prema različitim kriterijima, neprepoznati gubici, zbog čega su gubici teški? Traženje smisla gubitka i života nakon gubitka, reakcije na gubitak, reakcije na gubitak i depresija, "povoljne" (ugodne) reakcije na gubitak, subjektivan doživljaj reakcija na gubitak, kome je teže, a kome lakše? normalno- nenormalno, specifične vrste gubitaka, gubici i traumatski događaji, gubici u djetinjstvu i mladosti - Tugovanje: određenje pojma "tugovanje" i ciljevi odnosno ishodi tog procesa, obilježja procesa tugovanja, teorijski pristupi procesu tugovanja, trajanje tugovanja, činitelji koji djeluju u procesu tugovanja i koji utječu na njegov ishod, teškoće u procesu tugovanja i otežano ili komplicirano tugovanje, kad je tugovanje završeno? Osobitosti procesa tugovanja djece i mladih, zaključne napomene općenito o procesu tugovanja - Podrška u procesu tugovanja: različiti izvori i sadržaji podrške tugujućim ljudima, imamo li (dovoljno) znanja o gubicima, tugovanju i pružanju podrške tugujućima? temeljna načela pružanja podrške tugujućima i njihova djelotvornost, nedjelotvorni i djelotvorni načini pružanja podrške tugujućima, osnovni elementi stručne podrške tugujućima, pružanje podrške djeci i mladima nakon gubitka, smije li ljudima koji pružaju podršku tugujućima biti teško zbog tog posla? zaključne napomene o pružanju podrške tugujućima - Što i kako istraživati u području gubitaka i tugovanja: teškoće i ograničenja te neriješena pitanja u proučavanju gubitaka i tugovanja, činitelji koje treba imati na umu u proučavanju gubitaka i tugovanja, je li sudjelovanje u istraživanju o gubicima i tugovanju stresno ili može imati terapijski učinak? Etička pitanja o istraživanjima u području gubitka i tugovanja, teme i pitanja za buduća istraživanja.